Bahar (33) werkt nu 9 maanden bij Ygrec. Nadat ze bij haar vorige werkgever uitgeleerd was, ging ze op zoek naar een werkgever waar ze zich thuis zou voelen en waar ze veel zou kunnen leren en uitgedaagd zou worden. Dit heeft ze bij Ygrec gevonden.

 

Als assistent salarisadviseur ondersteun ik mijn collega Ed, die senior salarisadviseur is. Samen pakken we de werkzaamheden binnen de salarisadministratie op zoals bijvoorbeeld het draaien van de runs. Verder hebben we veel mail en telefonisch contact met klanten. Daarnaast ben ik ook bezig met de digitalisering voor de klanten en breng ik de processen in kaart.

Van toerisme naar payroll

Sinds 1 maart 2023 werk ik bij Ygrec. Van oorsprong heb ik toerisme gestudeerd. Het was mijn droom om op Schiphol of voor een vliegtuigmaatschappij te gaan werken. Maar toen ik mijn gezin startte, bleek toch dat de dag en nachtdiensten moeilijk te combineren waren. Toen ben ik terechtgekomen bij een organisatie in de fieldmarketing. Daar begon ik als officemanager en ben ik later doorgegroeid naar HR en zo de salarisadministratie ingerold. Ik heb daar vijf jaar met veel plezier gewerkt, het was een leuke organisatie met veel uitdaging ook. Maar op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik daar was uitgeleerd  en ondanks dat ik het ontzettend spannend vond om mijn vertrouwde plek te verlaten, ben ik toch op zoek gegaan naar een andere baan.

De ontvangst was meteen warm en vriendelijk

Op een gegeven moment werd ik benaderd door een recruiter die voor Ygrec op zoek was naar een assistent salaris adviseur. Ik ben toen op gesprek geweest bij Michelle en Ed en het voelde meteen goed. Toen ik binnenkwam was de ontvangst meteen al heel warm en ik werd door iedereen vriendelijk begroet van: “Hoi, welkom. Wil je koffie?” En het tweede gesprek met Arjan voelde ook meteen goed.

 

Ik heb toen ook gesolliciteerd bij grotere organisaties maar ik kwam er al snel achter dat dat niet echt mijn ding is. Ik werk liever bij een kleine organisatie met een familiegevoel. Een plek waar echt naar je geluisterd wordt en waar je je echt thuis voelt want ik ben toch 32 uur per week aan het werk en het moet voor mij wel echt goed voelen. Ygrec past helemaal binnen dat plaatje.

Veel leren en veel uitdaging

Ik vind werken heel erg leuk en ik leer graag en hou van een uitdaging. Binnen Ygrec kan ik nog erg veel leren. Alleen al de verschillende cao’s, personeelshandboeken en afspraken van alle klanten is al heel leerzaam en dat heb ik nu wel onder de knie. Op dit moment ben ik heel erg bezig met wat er qua digitalisering mogelijk is in NMBRS en hoe ik dat kan oppakken. En dan zijn er nog zoveel dingen te leren binnen de salarisadministratie over verschillende wetten.

 

De samenwerking die ik met Ed ervaar is ontzettend leuk en ik haal hier veel plezier uit, momenteel ben ik 33 jaar oud en heeft Ed al 33 jaar werkervaring en geeft mij de mogelijkheid om veel van hem te leren. Hij steunt me ook echt enorm, als ik een vraag heb of ergens niet uitkom dan kan ik altijd bij hem terecht. Soms komen we samen tot een oplossing en soms kan hij mij daarin ondersteunen.

Het familiegevoel gevonden

Binnen Ygrec steunen alle collega’s elkaar. De deuren staan altijd open, je kan altijd ergens binnenlopen om iets te vragen. Iedereen is heel collegiaal en behulpzaam. We werken hard, soms is het heel rustig en stil op kantoor maar we maken onderling ook grapjes of gaan even koffie drinken. We lunchen ook elke dag met zijn allen, dan wordt om 12 uur de tafel gedekt. Vanuit Ygrec gaan we ook minimaal twee keer per jaar uit eten, bijvoorbeeld tijdens kerst en andere uitjes. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld bij een van onze horecaklanten eten. Het familiegevoel heb ik bij Ygrec dus echt gevonden en ik vind het nog steeds leuk om hier naartoe te rijden en hier te zijn.