Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Net4Kids

Er zijn heel veel kansarme kinderen die niet zelf hun toekomst kunnen bepalen. Om die kinderen kansrijker te maken spelen ondernemingen een onmisbare rol. En dat doen ondernemingen via Net4kids.

Ondernemen is het benutten van kansen. Een deel van die kansen ontstaat door ongelijkheid in de wereld. Maatschappelijke betrokkenheid is daarom een onlosmakelijk onderdeel van ondernemen – Corporate Charity moet bij het bedrijf passen en heeft naast sociaal rendement ook zakelijk rendement. Ondernemingen zullen meer investeren in sociale verandering als ze zich meer betrokken voelen en inzicht hebben in sociaal en zakelijk resultaat.

Ygrec draagt de kinderhulporganisatie Net4kids een warm hart toe omdat wij ook geloven in het ontsluiten van kansen. Net4kids verbindt ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen met kwalitatieve kinderhulp. En daar willen wij met onze medewerkers, klanten en partners graag aan bijdragen.

ONS PROJECT

Over het Meisjeshuis

Onderdak en ondersteuning
Dit project biedt op jaarbasis 30 voormalige straatmeisjes uit Kathmandu, Nepal een plek om te wonen en te leren. De meisjes zijn vaak verwaarloosd, niet in staat om voor zichzelf te zorgen en hebben geen enkel toekomstperspectief. Het Child Watabaran Center Nepal (CWCN) vangt deze meisjes op en biedt hen weer vooruitzicht. Ze liepen groot risico op ziektes als HIV/Aids en hepatitis. Op jonge leeftijd kwamen de meisjes in aanraking met drugsgebruik, misbruik en prostitutie. . In het CWCN opvanghuis krijgen meisjes een veilig onderdak en een kans om weer naar school te gaan.

Persoonlijke ontwikkeling
In het meisjeshuis is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zes dagen per week is er een maatschappelijk werker aanwezig. Meisjes leren voor zichzelf te zorgen en zichzelf te beschermen.

Onderwijs is erg belangrijk. Het meisjeshuis van CWCN heeft een eigen academisch gebouw. Tot een bepaalde klas volgen meisjes hier les, totdat ze klaar zijn voor het reguliere onderwijs.

Waar mogelijk worden meisjes na een periode herenigd met hun familie, dit gaat allemaal onder nauwe begeleiding van CWCN. Het bouwen aan familierelaties en een stabiele thuisomgeving is een essentieel en groeiend onderdeel van het project.

Bewezen en onderschreven
CWCN is door de overheid beoordeeld als een van de beste opvanghuizen in termen van dienstverlening, kwaliteit en sociale zekerheid voor kinderen. Dit is uiteraard een mooie erkenning. Net4kids wil meer meisjes van de straat halen en een toekomst bieden.

Meer lezen over dit project?

Ga naar het project en als je op “Volgen” drukt, krijg je automatisch updates op je email!