Demi had haar route uitgestippeld. Een opleiding, werkervaring en dan naar haar grote droom toe werken. Door de gevolgen van een verkeersongeluk zag ze haar plannen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Tot ze een kans bij Ygrec kreeg. Demi (26) vertelt haar verhaal.

Ik werk sinds 1 juli 2021 fulltime bij Ygrec als junior financieel adviseur. Ik hou de administraties van verschillende klanten bij. Het team is sterk, warm en behulpzaam. Er is geen hiërarchie en je kan alles aan iedereen vragen. Het moet een engeltje op mijn schouder zijn geweest, waardoor ik hier terecht kwam.

De droom

Voor Ygrec werkte ik 11 jaar bij verschillende horecaondernemingen. Ik begon achter de bar en in de bediening en was voor steeds meer taken en afdelingen verantwoordelijk. Ik zag mijn bazen gelukkig worden van wat ze voor hun gasten betekenden met hun bedrijven. Mijn droom, om ooit ook een eigen bedrijf te hebben, is daar ontstaan. De hbo-opleiding bedrijfseconomie me een goede basis, dus schreef ik me in.

Het ongeluk

Vlak voor die opleiding startte, ging het mis. Op de scooter onderweg naar het werk kreeg ik een ongeluk. Er was een andere scooterrijder van links gekomen en ik had hem niet gezien. De klap op mijn hoofd veroorzaakte veel problemen. Door moeheid, concentratieproblemen en overgevoeligheid voor prikkels liep ik in de eerste week huilend de les uit. Ik moest stoppen met de opleiding om te revalideren.

De kans

Toen het wat beter ging, kwam ik via-via in contact met Ygrec. Na het eerste gesprek voelde het al helemaal goed. Het was persoonlijk. Arjan en Michelle wilden me echt leren kennen. Ik was dan ook megablij dat ik de kans kreeg om in een juniorfunctie te starten. Ik kan terwijl ik hier werk, op mijn eigen tempo groeien. De 3 tot 4 cursussen die ik elk jaar mag uitkiezen helpen daar enorm bij.

Gewoon Demi

Het fijnste van werken bij Ygrec? Je kunt hier jezelf zijn. Ik was gewend om een personeelslid, een nummertje te zijn. Hier ben ik gewoon Demi. Er is tijd voor een praatje, een grapje en oprechte persoonlijke interesse in elkaar. En ook belangrijk, mijn talenten worden gezien. Ik mag dingen doen die ik leuk vind en word gestimuleerd om mezelf verder te ontwikkelen in de richting waar mijn kracht ligt.

De toekomst

Sinds ik werk, heb ik nog nooit een vast contract gehad. Na zeven maanden verliep mijn eerste contract en kreeg ik al een vast contract! Daar ben ik heel trots op. En die droom? Ik ben hem niet vergeten, maar ik wil hier nog heel lang blijven. Ik heb weer een positieve kijk op de toekomst en mijn zelfvertrouwen groeit met elke succeservaring. Ik zie mezelf nu wel ver komen.