Bram was na zijn hbo-opleiding al 6 jaar onder de pannen als juridisch medewerker in de schuldhulpverlening. Door zijn vakgebied ontdekte hij, dat hij iets had met finance. Het ontbrak hem alleen aan een financiële opleiding. Toen zag hij de vacature bij Ygrec. Bram (28) neemt ons mee in zijn carrière switch.

Ik werk nu drie jaar fulltime bij Ygrec als financieel adviseur. Ik adviseer klanten, verzorg (salaris)administraties en doe de aangiftes voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Mijn collega’s en ik hechten allemaal aan een goede werksfeer. Omdat we geen grote organisatie zijn, heb je regelmatig contact met iedereen en zijn er geen aparte clubjes binnen de groep.

Op zoek naar groei

Na mijn juridische hbo-opleiding ben ik in de schuldhulpverlening gaan werken. Ik kon blijven werken bij deze organisatie omdat ik er al stage had gelopen. In de eerste jaren bij deze organisatie merkte ik dat ik me erg liet motiveren door tevreden cliënten en dat ik veel had met de financiële kant van het vak. Toen ik het gevoel had dat er geen groeimogelijkheden op dit gebied binnen deze organisatie waren, keek ik verder. De opties in de juridische wereld waren op dat moment nihil, of ik liep er totaal niet warm voor. Ik moest dus wel verder kijken dan mijn eigen vakgebied.

Interesse in finance

Hoewel het niet makkelijk was, ging mijn aandacht vooral uit naar finance-vacatures. Omdat ik geen opleiding in deze richting had, lagen de kansen niet voor het oprapen. Die opleiding was in de meeste gevallen een harde eis. In de vacature van Ygrec las ik die eis niet. Ik kreeg een goed gevoel toen ik meer las over de organisatie en besloot te solliciteren. Het eerste contact was prettig en informeel. Het viel me meteen op, dat dit geen hiërarchische organisatie is. Dat voelde heel goed, ook al moest ik zelf even omschakelen na jarenlang in een formele omgeving gewerkt te hebben.

Carrièreswitch

Ygrec bood mij na twee gesprekken een traject met training-on-the-job. Ik ben nog steeds dankbaar voor deze mooie kans. Natuurlijk was het een spannende stap om mijn vaste contract en mijn comfortzone te verlaten. Aan de andere kant had ik veel te winnen. Een baan met veel toekomst, uitdaging, nieuwe kennis en vaardigheden, nieuwe energie, werkplezier en voldoening.

Een nieuwe start

Hoe het voelde, van een zelfstandige functie naar een positie waarin ik bijna alles nog moest leren? Ik moest in het begin heel veel aan mijn collega’s vragen. Dat je je dan erg afhankelijk voelt, is een logisch gevolg denk ik. Gelukkig kon ik altijd bij mijn collega’s terecht. Ze hebben me goed door die eerste periode heen geholpen en gaven me nooit het gevoel dat ik ‘lastig’ was.

De leuke dingen die ik direct merkte was het onderlinge- en ook het klantcontact. Dat was veel laagdrempeliger dan ik gewend was. Het wegvallen van targets waar ik in mijn vorige baan mee te maken had, gaf ook meteen al rust. Na een paar maanden zat ik er lekker in. Ik had voldoende kennis vergaard om weer zelfstandig zaken op te pakken en werd het echt leuk.

De toekomst

Nu ik terugkijk op de switch, ben ik er trots op dat ik het heb aangedurfd om die stap te zetten. Het heeft me veel gebracht. Een relaxte werksfeer en oprechte waardering van klanten. Ook het contact met mijn collega’s is heel fijn. Onlangs zijn we met zijn allen een weekend in Barcelona geweest, dat was supergezellig.

Ook de toekomst zie ik zonnig in. Bij Ygrec is er aandacht voor een goede balans tussen werk en privé. Als je iets persoonlijks te regelen hebt, is daar ruimte voor. Dat vond ik altijd al belangrijk en nu helemaal, want ik wordt dit jaar vader! Ik heb er alle vertrouwen in dat we het in goed overleg samen gaan regelen en dat ik er straks kan zijn wanneer mijn vrouw en kind mij nodig hebben.