Ed (63) heeft een bak ervaring op het gebied van salarisadministratie. Zijn vakkennis en zijn talent om relaties op te bouwen hebben hem mooie uitdagingen bij werkgevers in uiteenlopende sectoren opgeleverd. Maar het moet wel goed voelen binnen een team. Wat belangrijk voor Ed is om werk en privé in balans te houden en waarom het allemaal klopt bij Ygrec, deelt hij met ons in dit blog.

Ik werk sinds 1 juli 2019 fulltime bij Ygrec op de salarisadministratie als adviseur en administrateur. Ik verzorg en adviseer over salarisadministraties, loonheffingen, HR-zaken en pensioenregelingen. Binnen Ygrec is er alle ruimte voor mijn ervaring en mijn kennis. Ik kom hier goed tot mijn recht en ben nog steeds blij dat collega Daan me destijds getipt heeft over de vacature!

Carrière

Ik ben van jongs af aan in de administratie aan het werk geweest. Vanuit de boekhouding rolde ik het salarisvak in. Dat deed ik veel liever omdat ik op die manier veel meer in contact stond met mijn collega’s. Ik vond het leuk om ze te helpen met het oplossen van allerlei vragen. In die tijd hield een functie als salarisadministrateur onder andere in, dat ik met enkele collega’s 1400 loonzakjes per week vulde met contant geld!

Gedurende mijn loopbaan is er veel veranderd. Ik werkte vooral bij grote organisaties. Van een groot schoonmaakbedrijf tot aan internationale concerns. Het leuke hiervan was, dat ik niet alleen bezig ben geweest met Nederlandse (loon)belastingen maar eveneens heb mogen sparren over de buitenlandse regelgeving. Mijn kennis is hierdoor nog breder geworden.

Voldoening en een goede sfeer

Wat ik belangrijk vind in mijn werk is een fijn team, een goede sfeer en een stukje voldoening. Voor Ygrec zat ik meer dan 10 jaar bij een accountantskantoor waar ik 200 klanten bediende die me overal bij betrokken. Die goede en tevreden relaties en een steeds verder geautomatiseerd salarispakket hielden het werk leuk uitdagend. Ondanks dat de intrinsieke motivatie nooit zal verdwijnen -ik ben bijna getrouwd met het vak- merkte ik dat de passie binnen de organisatie verdween. De verhoudingen klopten niet meer.

De switch

Op het juiste moment kwam een tip over de vacature van salarisadministrateur bij Ygrec. Ik kreeg van een oud collega te horen dat hij bij Ygrec in een een heel fijn team terecht gekomen was. Gezien het moment wilde ik graag komen praten. Het klikte van meet af aan. Mijn leeftijd was geen issue. Mijn ervaring en mijn visie op het was meer dan welkom. De keuze was snel gemaakt. Uiteraard verwerk ik ook bij Ygrec salarissen van onze relaties. Daarbij ben ik veel bezig met het delen van mijn kennis. En mijn collega’s willen alles van mij weten. Hierdoor draag ik meer van mijn kennis over en voelt het als een echt team.

Met enthousiasme aan het werk

Ik kan mijn werk weer op mijn eigen, onbevangen manier doen. Een manier die werkt voor mij en ook voor Ygrec en onze klanten. Door een goede relatie met klanten op te bouwen en hen te betrekken bij de werkzaamheden worden hun processen gestroomlijnd en dus efficiënter. De salarisverwerking kost uiteindelijk nog maar minimale effort. Zo houd ik tijd over en kan ik nog meer voor de klanten betekenen.

Bij Ygrec waren ze net overgestapt naar NMBRS, het systeem waar ik zoveel ervaring mee heb. Het voelt goed dat ik veel kan bijdragen aan de proces- en de kwaliteitsverbeteringen. De verhoudingen kloppen weer waardoor ik zowel op het werk als thuis een nog vrolijker persoon ben.

Het leukste moment bij Ygrec tot nu toe?

Het uitstapje naar Barcelona afgelopen maart. We hebben met zijn allen intens genoten van een bezoek aan het museum van onze klant, lekkere tapas, drankjes en een legendarische Segway -tour langs onder andere de Sagrada Familia en door het Parc de la Ciutadella. Uitstapjes heb ik in al mijn jaren werkervaring uiteraard genoeg gehad. De samenhang van het team tijdens dit weekend maakte het verschil.

De toekomst

Ik heb nog elke dag veel plezier in mijn werk en denk echt nog niet aan afbouwen. Binnen Ygrec wordt mijn talent erkend en juist ingezet. Er is ook nog genoeg uitdaging voor mij. Collega’s verder begeleiden in het proces, automatisering blijven volgen zodat we up-to-date blijven binnen de organisatie en uiteraard genieten van het vak, het team en de (toekomstige) uitjes. Geef mij nog maar vele jaren in dit hectische en enerverende salarisvak. In een keer overschakelen naar hele dagen in de tuin of op de bank? Dat is voor mij voorlopig geen optie!